2019-11-08
前几日个friend话我知元朗开左间好正既泰国菜,身为一个元朗人我竟然唔知佢讲紧边间, 寻根究底先知原来系教育路既呢间水门鸡饭, 𠮶下真系呆咗一呆, 水门鸡饭唔系应该食食鸡饭吗?点解叫佢做泰国菜!? 直至到我入去食嘢就知点解XD呢间鸡饭真系咩泰国菜都有得食, 餐牌见佢除咗好多种鸡饭仲有唔同既粉面, 又有生虾又有生菜包𠮶D小食, 完全颠覆我对海南鸡饭店既影印象~我地两个人一人一个主食, 叫左冬阴功汤既金边粉同埋炒金边粉, 首先忍唔住要讲下佢个炒金边粉, 一上枱四只劲大既虾系面,食落系弹牙无雪味唔,同埋佢个冬阴功又系超级足料,劲多海鲜,食落都超级新鲜完全唔会梅, 饮落超级浓郁,唔系个D好稀既开水汤底!加埋个泰式炒通菜同泰式奶茶, 其实都几高质两样都完全系泰国既味道,整体黎讲呢间‘泰国菜‘真系食得过,价钱又唔贵, 最难得主打海南鸡其他野食都会咁高质!