2023-06-15 158 浏览
#搞串个pantry唔知有无人一样都好钟意😍食开心果味嘅甜品🧁呢?例如,开心果雪糕🍰、开心果泡芙🍩等等!!今日就去咗一间喺#中环 同#沙田 都有分店嘅创意法式🇫🇷甜品糕饼店,试吓佢高人气嘅千层酥号角🍭!!!我哋就嗌咗两款最top嘅口味🔝,开心果忌廉号角($52)、荔枝忌廉号角($45)😋。价钱的确偏贵💸,不过店舖装修、产品嘅包装都几靓👑。开心果忌廉号角🌟🌟🌟🌟望落非常似雪糕🍦,但其实系一个店舖称为号角嘅千层酥筒里面装咗满满嘅cream🤩!!外层嘅酥皮非常脆🤤,亦食得出多层嘅口感,而外面就有焦糖嘅甜味🍬。里面嘅开心果味忌廉属于比较「杰」身,但都好滑😜,仲有开心果仁,食落非常邪恶😈!!荔枝忌廉号角🌟🌟🌟🌟号角筒都系一样,里面就变咗荔枝味忌廉🍒。呢个食落口同开心果味好唔同,荔枝味食落好清新💐,唔会好「漏」,感觉好似真系粒荔枝融咗咁😋。个人觉得将号角雪冻啲❄️会更好食,同埋荔枝味比开心果味更出色🥳!!但号角筒有样唔好嘅地方系,一开头食会食到比较多cream😗,到后面就变成食到比较多千层酥。不过,整体嚟讲,值得一试💨💕。
#搞串个pantry

开心果忌廉号角🌟🌟🌟🌟