2023-11-12 624 浏览
上次朋友去咗一间海鲜蒸气火锅放题餐厅,食左海鲜蒸气火锅,真系满足到爆!餐牌嘅选择都好丰富,有唔同种类嘅海鲜、肉类等等。我哋叫咗一份海鲜蒸气火锅放题,有龙虾、大闸蟹、带子、青口等。首先食龙虾,一啖入口,𠮶啲鲜味冇得顶啦!啲肉嫩滑,啱啱好过蒸汽,真系保留住啲最原始嘅味道。我食咗一只,就好似食咗整片大海,啲海味味噌噌,余韵无穷。啲大闸蟹仲好,一打开就见到充满啲蟹膏,啲蟹肉又嫩滑,啲味啲味真系好嘢!带子同青口,啲带子啊,厚身肉味十足,唔会太生唔会太老,恰到好处。而啲蒸气火锅嘅汤底更系啱啱好,唔系传统嘅麻辣底,而系淡淡嘅清汤,啲海鲜真系新鲜到冇野好讲,而且火锅嘅蒸气,更系留住啲食材嘅最原始味道。今晚真系食到开心又满足。

2023-11-02
  • 蒸气火锅