2020-03-20
男朋友喺太古坊返工,我去接佢收工顺便一齐食饭,我哋就拣咗呢一间试一试。因为系疫情期间去既,佢有啲自闭位,咁我同男朋友就拣咗一个角落坐低。都几舒服嘅,可以自成一角。见到佢有个鲍鱼花胶鱼肚汤乌冬,正啊!花胶对女人补充骨胶原有帮助,又系佢推介之一,所以我就一于叫呢个试下啦😜汤乌冬送到黎果时个汤好香,啲𩠌摆到成碗好丰富咁,见到都好开胃。有两只大大只嘅鲍鱼,有三至四块花胶,同埋一大炸鱼肚。正啊🥰乌冬正正常常,鲍鱼有少少韧,食到最尾鱼肚都食唔落,因为真系太多𩠌,所以分享左啲俾男朋友。男朋友就拣咗个带子鱼汤乌冬,有两只大带子。佢食唔停口,好味道,好短时间已经食晒个乌冬同埋啲𩠌,最后慢慢品尝晒成碗嘅鱼汤。😙叫碗汤乌冬,跟餐会有一杯半价嘢饮,我拣咗一杯热生姜蓝蝶花,饮完暖粒粒,唔系好觉得有蓝蝶花味,生姜就好浓味啦😜坐耐少少佢都唔会话赶人走既,俾我地足足坐左差唔多两个钟😘 食到饱饱咁走,男朋友番工咁近,实可以再食多次😉