2023-01-14
收工唔想返屋企煮饭,买埋外卖返屋企同屋企人一齐食就最好不过妈咪钟意食酸菜鱼,于是就叫个酸菜鱼外卖俾佢,另外见到呢间都推介佢哋嘅豉油鸡,仲要系无骨嘅添,咁一于试埋!一打开嘅时候已经闻到好香,份量都几多,配料有豆卜、木耳、芽菜、金菇等等,估唔到仲有我钟意嘅薯粉!首先梗系要食旧鱼先啦,鱼肉片大细适中,都几滑!除咗鱼肉重要之外,个酸菜汤都好紧要,个酸菜汤味道好有层次,首先会入口酸酸地,继而开始有少少香料嘅味道,再有少少麻麻辣辣嘅味,呢个酸菜汤真系几好食跟住就到豉油鸡,唔好睇佢个鸡皮咁黑就以为中伏,其实佢系非常之入味,而且鸡肉非常之滑,连埋鸡皮食真系好正,正所谓食鸡点可以唔食皮,仲要佢系无骨更加加分!另外我都买咗两个饮品,分别系白桃乌龙茶同埋罗汉果茶,自家制,味道的确唔错呀!