2022.11.23 lunch呢一天放半日假,入左马鞍山,女友未去过,呢度又有两个商场,入嚟行下。 当然嚟之前系Openrice search 下有咩好食😁 揾到呢间,睇到相牛丼系用瘦牛㗎!正!啱晒我哋😃到步到点几了,真好冇乜人😃 店外店内都好舒服,我俩都唔食生嘢,所以只可以向熟食进发🤪 最衰西京烧唔系银雪鱼,其实可以问吓先嘅,不过都冇问,因为一个一定拣和风烧牛肉盛丼,又见到有黑豚生姜烧丼,咁就拣咗一牛一豚😁 每个丼都跟黑豚味噌汤同时令果物 😊个汤都几好味,不过油咗少少,时令果物系青提子三粒😋 生果唔食住。饮饮下汤牛丼就到了! 哗!女友见到都好开心😃 瘦牛!系瘦牛!好靓好别致,又多牛,未食都够好味呢⋯⋯不过,食落好似咸左啲,连我女友钟意食咸啲都觉咸,咁应该都几咸😝😝 希望下次嚟会有改善啦。我个黑豚生姜烧丼都到了,又系瘦㗎!好开心,啱晒我哋 😃 好味呀,如果啲洋葱可以再腍啲就仲好味。提子最近先食,女友少食生果,我食五粒,佢食一粒,都新鲜ok好味。
2022.11.23 lunch

餐有黑豚面豉汤+时令果物