话说妈妈整到只脚要去睇跌打,睇完已经差不多八点,咁我就同妈妈提议去食米线,我仲同佢讲喺美孚都有分店,好好味,我同D同事成日去帮衬,食到D职员都认得我添。咁当然妈妈就紧系无所谓啦!入到去好多张枱都系无食客,但张张枱都有D污糟未清洁好,揾到张枱叫做干净少少,咁我同妈妈就坐低睇餐牌。妈妈点咗小锅米线,配料就要墨鱼丸、猪皮、菜心;而我就点咗酸辣米线,配料点咗猪肠、猪软骨、墨鱼头。两碗米线好快上到,但妈妈𠮶碗一放低我就见到有条虫喺到,虽然明白菜系有机会有菜虫,但妈妈𠮶碗系清汤,而条虫都浮喺面都几明显,点解唔整走佢先呢?!而我𠮶碗,失望到一个点!平时喺美孚食开嘅猪软骨嘅骨系软淋淋,呢到嘅软骨,系明显一旧骨!墨鱼头系冻嘅?!新蒲岗呢间请我都唔会再去!

新蒲岗呢间请我都唔会再去!