2023-06-22 81 浏览
今日同朋友心血来潮揾到间位于荃湾好出名嘅人气餐厅,餐厅系用水母做主题,呈现吾同种类嘅水母🪸好似身处海底世界咁,所以一入到去已经俾周围气氛吸引住,视觉效果简直满分💯感觉好似系海底食大餐,真系适合情侣或同屋企人聚会👭啲菜式都好好食,我地系清晒盘😁一边观赏水母一边食美食,重点个环境同菜式都好岩打卡📸员工都劲nice,同所有人讲野都系保持笑容😊呢间真系超推荐👍🏻🌟 香煎法式鹅肝配自家制红莓酱 $188首先嚟咗个头盘先,个摆位好靓😍上面有一块大大块嘅鹅肝,上面火炙后食落去系外脆内软,食落入口即溶,就算我系第一次食鹅肝🦢我都觉得一啲都吾腥,呢个真系几推介下👍🏻上面仲有啲配搭包括无花果、士多啤梨🍓、蓝莓🫐可以食完鹅肝后解下腻🌟慢煮加拿大带骨猪鞍 $298呢个我见网上好多人都推荐食,因为慢煮原因所以吾会好易肥😄呢个餐外观好吸引😍上面又有啲梦卜做装饰🥕仲有大大粒鱼籽🐟个猪鞍嘅外皮用火枪烧过🔥所以食落口有种香脆既感觉😊仲要喺慢煮情况下渗出原汁原味嘅香味,而且觉得两种煮法可以配搭到😌猪䯃嘅口感令我感到惊喜,减肥人工真系吾怕食🌟西班牙红虾三文鱼子意大利饭 $298食西餐厅梗系唔少得意大利饭啦🍛拣咗红虾三文鱼子

🌟 香煎法式鹅肝配自家制红莓酱 $188

🌟慢煮加拿大带骨猪鞍 $298

🌟西班牙红虾三文鱼子意大利饭 $298
食西餐厅梗系唔少得意大利饭啦🍛拣咗红虾三文鱼子意大利饭,系原只红虾🦐份量够大,个饭入面捞咪虾膏,三文鱼子,蘑菇🍄洋葱🧅食落去好鲜甜,好香口。而个红虾嘅肉好嫩,好弹牙又鲜甜,上面嘅虾膏好多,好香😋真系推荐大家一试

🌟Mango baby🍯$98
呢杯用芒果🥭橙🍊同蜜糖🍯配搭,饮落去好fresh🍹有橙嘅香味,又用左蜜糖去调左个甜度,所以饮落去好正,好解腻

🌟Crazy berry’s $98
士多啤梨🍓同蓝莓🫐覆盆子,蔓越莓配搭出嚟嘅沙冰🍹饮落口系又香又甜嘅口感,仲有好多种莓榨岀嘅味道好清甜,饮落去好fresh,颜值又好高,好适合打卡📸