2022-05-14
.自第五波疫情开始,呢间cafe因为系痴住戏院,戏院关佢地又要关,断断续续到上个月尾终于开返,我就同老公黎试试😋好光猛、地方好宽敞既一间cafe,店入面仲有各种各类既植物,成个感觉好relaxing😌香蒜榄油辣虾扁意粉 ($88)卖相吸引,份量都唔少架。都有几多粒虾,而且系弹牙既。香蒜味略嫌唔算好重,虽然系用榄油整但意粉食落完全唔油腻,好好食既😋我比较钟意呢种意粉整法,冇平时食个啲咁creamy咁漏,fresh d~香煎鱼柳配黄姜烩饭($88)呢个大推👍🏼好香黄姜味。risotto整得好好,唔会好水都唔会好杰,米粒粒分明,全熟既,入哂黄姜味。鱼柳有两大块,应该有用黄姜汁煮过,煎得好香,啲鱼都好滑好软身,真心好食😋Lunch 有包一杯热茶或自家制柠檬梳打个日既热茶系洋甘菊茶,虽然系茶包,但好大个好足料,好重洋甘菊味,绝对唔hea~柠檬梳打都好大杯,酸酸地,老公话好饮过柠檬茶🤣另外值得赞既系店员们都好nice 好有礼貌,会讲解menu lunch包咩饮品,上菜个阵会讲enjoy thank you ~ 唔系啲咩特别,但作为食客会觉得服务态度好好,但呢到系冇加一服务费的😯所以呢个价钱呢个质素
香蒜榄油辣虾扁意粉 ($88)
香蒜榄油辣虾扁意粉
香蒜榄油辣虾扁意粉
香煎鱼柳配黄姜烩饭($88)
香煎鱼柳配黄姜烩饭
香煎鱼柳配黄姜烩饭
Lunch 有包一杯热茶或自家制柠檬梳打
柠檬梳打都好大杯,酸酸地,老公话好饮过柠檬茶🤣
另外值得赞既系店员们都好nice 好有礼貌,会讲解menu lunch包咩饮品,上菜个阵会讲enjoy thank you ~ 唔系啲咩特别,但作为食客会觉得服务态度好好,但呢到系冇加一服务费的😯所以呢个价钱呢个质素真系性价比好高。
味道 ★ ★ ★ ★ ☆
环境 ★ ★ ★ ★ ☆