2023-01-23 1429 浏览
Hello 大家好👋🏻!今日我同友人嚟到位于马鞍山嘅「韩台站」, 一间带港人口味嘅韩国及台湾餐厅。美食攻略:今日我点咗个「大酱蚬肉有机豆腐汤饭」,话晒我呢个汤饭控,一定首选汤饭。 呢个汤饭… 老实讲同我食过嘅大酱汤真系有啲出入,可能调整咗迎合港人口味, 无咗韩国菜嘅味道😅。友人就点咗「茄子卤豆腐肉臊饭」,肉臊味道无正宗台湾肉臊果种甜味,不过胜在推头多,足够送饭。至于个茄子卤豆腐, 卖相真系麻麻, 茄子同豆腐本身比较淡口, 加卤水汁上去会有啲味,但系酱汁同食材嘅味道好似分开咗, 简单讲茄子同豆腐都唔入味😞。而餐饮冻斋啡同奶茶就不过不失。可能餐厅为咗配合港人口味而调整食物口味,但就好似无咗食物嘅灵魂,食物味道有待改善,胜在低食😅。美食指数:5🌝最高味道:🌝🌝🌜🌚🌚环境:🌝🌝🌜🌚🌚服务:🌝🌝🌜🌚🌚卖相:🌝🌝🌜🌚🌚

美食攻略:

而餐饮冻斋啡同奶茶就不过不失。

美食指数:5🌝最高
味道:🌝🌝🌜🌚🌚