2022-03-19 397 浏览
系第五波疫情之下,已经个几月冇出街食过饭☹️ 唯有写返之前食同影低嘅嘢啦😮‍💨 早排好多人讲好汤好面,于是我哋𠮶日专程入大围试一试佢,食后感就系失望而回🤫海龙王汤阳春面($130)见到好多人都嗌呢碗面,所以我哋都试试佢。一上到黎,就觉得有啲失望,份量比较少,只虾食落去唔系好新鲜,汤底都冇乜特别🥲 简单讲句,冇惊喜,好普通,未到好食☹️好头好尾扁阳春面($104)睇Menu,觉得非常吸引。川味和牛面颊肉,又有法式烩牛尾,汤底系牛骨汤🐮 就咁听已经觉得超级重牛味,但系食完都系两个字:普通🥲 川味系有少少少少微微辣味,牛肉系淋既,但真系一碗好普通嘅牛肉面。泡椒无骨凤爪($48)成餐饭最好食嘅,竟然系呢个凤爪☹️ 好入味,调味啱啱好,食完之后非常开胃。 山长水远入大围,就系为咗佢,但真系有啲失望🥲当然唔会期望食面会有啲乜嘢超级大惊喜,但系味道同价钱真系画唔上一个等号。满心期待食面,点知系个凤爪最好食😹

海龙王汤阳春面($130)

好头好尾扁阳春面($104)

泡椒无骨凤爪($48)

海龙王汤
好头好尾