2023-11-20
今日出旺角买野,食埋野至返屋企,餐厅位置旺中带静,四周放满成双成对既猫头鹰,感觉温馨!好啱同男朋友或者闺蜜嚟食野。我地叫咗一个set,再单点小食。吞拿鱼碎蛋沙律好俾货,份量好多,有唔同品种嘅新鲜沙律菜之余,上面仲有吞拿鱼碎蛋,有惊喜!香煎比目鱼扒配干葱白酒忌廉汁既比目鱼份量足,煎得刚刚好,鱼皮煎到香脆,而鱼肉仲保持Juicy嫩滑。第一次试干葱白酒忌廉汁,味道好特别,同比目鱼几夹,唔会太漏。蒜香牛油汁鲜鱿鱼青口车里茄意粉食落唔会干身,而且鲜鱿同青口都几新鲜,赞!自家制鲜忌廉薯蓉非常香滑,加左忌廉但唔会食到漏,入面有黑椒碎,带起左薯蓉味道,有唔同层次。至于柚子蜜糖鸡翼就香气十足,而且鸡翼食落啖啖肉,正!饮品方面,番茄汤酸酸地好开胃,热柠茶就啱哂呢两日凉凉地既天气饮。