点描形容呢次食境? 简直系「美食界嘅光」! 开始嘅时候,先叹一口澳洲和牛M9,嚟紧咯~真系超正!肉质柔软得黎又多肉汁,简直爽滑到不得了,外层嘅烤得啱啱好,内里keep住啖啖肉嘅medium rare状态🥩!隔离嘅焗薯仔拉丝更加系软绵绵,creamy得嚟层次分明,搭得好呀!然后,转战咸香温和嘅低调明星-盐焗马友鱼🐟。一啖落去,无错,鱼肉鲜美滑溜,淡淡嘅柠檬香意外地帮到好多忙,添咗丝丝凉爽感。个酱汁都赞,不过唯一小小嘅遗憾系边度嘅西兰花可能重未过足火。讲到洋葱西番莲煮白酒蚬🥘,呢个菜无得输,蚬肉鲜甜,每一口都吸满咗汤嘅精华。记得配埋佢哋自家发酵嘅面包,真系食落去「曲奇」得嚟又香软,咬落去又唔会太重口感!最后,嚟到朱古力慕丝配新鲜出炉嘅玛德莲🥧,甜品控嘅我都要竖起拇指,玛德莲温暖又香脆,一口咬落去,即刻融化哂,朱古力慕丝浓郁又细腻,完美收尾!喺呢间餐厅,每一啖都系惊喜,每一道味道都系乐章,真心推介大家试试睇!👍🍽️✨