2024-10-13 251 浏览
好耐冇行街,今日朋友约左我去尖沙咀 k11 Musea行到攰,我哋去左Food playground,有一段时间冇食韩国嘢,想食韩国吐司🍞。我哋食左:🌟韩式牛肉三文治🥪💰70我好钟意食韩牛因为牛味重,加埋美奶滋,更juicy 。三文治包皮好软熟,馅料包括:厚厚既熟蛋,生菜🥬,蕃茄,牛肉同美奶滋。🌟泡菜辣炒猪肉釜锅煲仔拌饭💰85煲仔饭新鲜热辣好正,泡菜唔会过辣岩岩好,煲仔饭有泡菜,紫菜,猪肉,萝卜丝,白芝麻,超多料。🌟必试韩式芝士拉面🍜💰76拉丝芝士🧀超邪恶,拉面索晒啲芝士汁,每一条拉面都沾有芝士,好正,仲有蛋,腐皮同烟靭既年糕。食韩国菜年糕系基本啦。🌟韩国水💰12🌟韩国梨汁💰12由于呢间韩国餐厅又平又好食,我都忍唔到外卖左吐司🍞三文治比老公食。🌟招牌经典韩式吐司三文治🥪💰64吐司三文治包括芝士🧀生菜🥬蕃茄同烟肉老公食晒成会三文治唔洗食嘢,烟肉烧过好惹味,配埋芝士🫕好夹。🌟双层芝士火腿吐司三文治💰68一啖咬落个包满满的芝士留系口腔,超级邪恶,配埋烟肉冇得顶。EGGWING 啲吐司三文治真系唔错👍📍 EGGWING (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18号维港文化汇K11 Musea B2楼F号舖
好耐冇行街,今日朋友约左我去尖沙咀 k11 Musea

🌟韩国水💰12

🌟韩国梨汁💰12

🌟招牌经典韩式吐司三文治🥪💰64

🌟双层芝士火腿吐司三文治💰68

📍 EGGWING (尖沙咀)

#hkfoodieblogger #hkblogger#chansfoodie.hk
#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店
#foodplayground #k11musea #尖沙咀 #尖沙咀美食 #吐司 #韩国美食 #香港必食