《你好椰 - 石峡尾》石硖尾一直都系个有好多小店同特色小食嘅地方,始终系旧区,呢边虽然冇咩大型商场,但系喺呢度嘅餐厅都偏向有人情味啲架😌前几日食完饭之后,我喺朋友嘅带领下去咗一间都极具人气嘅中式甜品舖买甜甜😙呢度主打椰子类嘅甜品,除此之外,呢度做外卖为主,所以佢嘅包装盒都落足心思,系个可以循环再用嘅小胶兜👍🏻我自己都储起咗个喺屋企用嚟储物🤭当日我同朋友每人都嗌咗一款甜品,我叫咗饮品,而佢就要咗糖水💁🏻‍♀️芋泥鲜奶桃胶小丸子 一见到呢兜嘢就知道可以唔使食正餐😂佢嘅份量真系好多啊🤭啲食材多到满写咁滞😅肉眼见到有芋泥、芋圆、桃胶仲有小丸子呢啲有咬口嘅食材😋绝对系烟韧控既最爱😘甜品嘅味道唔算太过甜腻,主要都系食返食材本身嘅味道,下面嘅桃胶份量好多,最好就系同啲芋泥搅埋咗先一次过食☺️💁🏻‍♀️支装鲜奶芋泥桃胶因为我食饭食得太饱嘅关系,本来都唔谂住食糖水㗎,但系见到朋友嘅呢款甜品好吸引,所以我都唔执输,叫咗一支差唔多类型嘅饮品试吓🥸其实味道上面我觉得差唔多,不过我呢个饮品就易于携带,饮之前搅匀佢就可以啦😙同埋呢款饮品相对多啲牛奶,饮落去轻盈少少😉比较适合我呢啲食唔到太多嘅人整体嚟讲,呢度嘅甜品份量都
《你好椰 - 石峡尾》

💁🏻‍♀️芋泥鲜奶桃胶小丸子

💁🏻‍♀️支装鲜奶芋泥桃胶

整体嚟讲,呢度嘅甜品份量都算几大,我觉得一碗甜品两份食都绝对足够,两个甜品埋单$100绝对有找,如果途经石硖尾附近,真系可以特登嚟试吓佢嘅糖水
2023-01-11
  • 芋泥鲜奶桃胶小丸子