2022-01-15
👍真系好滑的牛肉, 仲有好多不同部位牛肉, 产地, 好多仲系涷肉或街市冇见过的牛肉部位。2年疫情仍未散, 接近新年又第五波疫情, 没有晚市下, 于是下午打边炉吧。经openrice book 枱, 方便, 仲有8折。叫左1>溶岩沙嗲汤底。$78 《觉得唔够出沙嗲味, 溶岩唔多觉分别, $78有些贵。》酱料自己调校。 $10/位2>花雕醉鸡卷 $38😒不够滑, 有d鞋, 花雕汁仲有d苦, 唔够香。3>616 推介 -- 牛朴肉, 三花腱, 牛坑爪, 滑尾龙~~ 各有不同特色风味牛坑爪如牛腩薄滑片, 牛朴肉有咬口, 滑尾龙必食推介, 超滑4> 手打墨鱼滑, 台式蛋饺, 黑豚霜降肉。。一般🤨5> 牛驼峰, 胸口膀,俄罗斯牛侧胸肉非常好食 俄罗斯牛侧胸肉都好滑有质感, 胸口膀- 【胸前的脂肪带有少许肉和软骨】,以为是否油脂, 原来不油腻,入口出奇地爽口。总之任何一款牛, 基本上唔会令人失望, 真系好食。汤底加公仔面, 汁浓。 总评: 9分服务: 侍应会主动加汤及关细火, 以防滚翻。啤酒🍺(买2送1)🍻饮完一支会主动开1支补上。够细心又有礼貌。 8分环境: 8分清洁: 8分值得再食。
经openrice book 枱, 方便, 仲有8折。
叫左1>溶岩沙嗲汤底。$78
《觉得唔够出沙嗲味, 溶岩唔多觉分别, $78有些贵。》
酱料自己调校。 $10/位
2>花雕醉鸡卷 $38😒
不够滑, 有d鞋, 花雕汁仲有d苦, 唔够香。
牛坑爪如牛腩薄滑片, 牛朴肉有咬口,
滑尾龙必食推介, 超滑
4> 手打墨鱼滑, 台式蛋饺, 黑豚霜降肉。。
一般🤨
5> 牛驼峰, 胸口膀,俄罗斯牛侧胸肉
非常好食
俄罗斯牛侧胸肉都好滑有质感,
总之任何一款牛, 基本上唔会令人失望, 真系好食。
汤底加公仔面, 汁浓。
总评: 9分
服务: 侍应会主动加汤及关细火, 以防滚翻。
啤酒🍺(买2送1)🍻饮完一支会主动开1支补上。
够细心又有礼貌。 8分
环境: 8分