2016-01-12 217 浏览
又到下午茶时间喇,今日趁老细未返公司,趁机偷懒一下,同同事出去办事就顺便揾食,今日我地目标好一致,去义顺食双皮奶,淋起就吞口水喇,好耐无食过喇。老字号嘅店面通常唔大,而且出名嘅就肯定要排队,我地点左个猪扒包,一个人食会觉得有D饱,我地一个包两个人SHARE,现点现做的好处就新鲜,猪扒好大旧,面包又烤得够硬身,好食,最好系两个食一个,再加一个甜品就刚刚好。姜撞奶姜味好重,都几辣,如果唔接受太重姜味嘅 朋友就无点呢个喇,但中意姜嘅朋友就觉得好正,姜味重又加奶香,同埋真系好滑。我要嘅系红豆双皮奶,系呢度我最中意食嘅甜品,红豆煮得好淋,又唔系好甜,双皮奶好滑,奶味好香醇,入口即溶,朋友仔一定唔可以错过呢个。
2016-01-03