2015-10-02
太平饭店地点好就脚, 系北角地铁站A1出口旁,好方便, 入到去已经好大阵卤味味, 好正比起我一般食开既卤水铺这儿比较新潮, 而且卤水部门系用开放式厨房, 客人可以清楚见到师傅准备客人点既𩠌菜卤水三并, 有鹅片,墨鱼,大肠大肠好软,微暖以及前未试过,同埋切得好簿,食鹅片同大肠时一点也不觉得油腻而墨鱼片亦十分爽口,好食,卤汁不太喊,最正都系有好滑既豆腐铺底醉香溏心蛋好香酒味, 好喜欢流心既质感, 必点既小食花雕醉鲍鱼 2件 $88见到有鲍鱼点, 双眼一闪即order 来到是2件鲍鱼, 想用刀叉切开食, 原来细心既厨师已将鲍鱼好细心咁切开左四件, 口感好软好好食,淡淡花雕酒味 不会太过浓黄金糖醋面呢个面我之前系好旧既铺头试过一次, 又甜又酸, 真系一试难忘, 难得再次系度见到就唔想错过呢度做法有d唔同, 只会系煎脆一面,来到面是有点厚, 放了糖同醋, 那味道又回来了, 可以一试
比起我一般食开既卤水铺这儿比较新潮, 而且卤水部门系用开放式厨房, 客人可以清楚见到师傅准备客人点既𩠌菜 卤水三并, 有鹅片,墨鱼,大肠
大肠好软,微暖以及前未试过,同埋切得好簿,食鹅片同大肠时一点也不觉得油腻而墨鱼片亦十分爽口,好食,卤汁不太喊,最正都系有好滑既豆腐铺底 醉香溏心蛋
好香酒味, 好喜欢流心既质感, 必点既小食 花雕醉鲍鱼 2件 $88
题外话/补充资料:
卤水的确系做得不错, 会再带朋友来食