2024-04-18
屋企人最钟意食中菜 所以今次带咗佢嚟海港城呢间海景中菜厅🥰 环境服务都非常好 坐得好舒服😌粤之盛馔($688/ p.p)鲣鱼花醉鲍鱼鲍鱼非常精致 浸住烈酒令到味道更加浓烈😚 口感非常好 做前菜好适合👍🏼山葵云南白木耳白木耳比较少见 用麻酱捞嘅食法好开胃😚 口感非常爽口 感觉非常清新健康😋不时不炖汤呢个汤真系非常足料 有花胶 螺肉 无花果等等🤩 味道估唔到非常香甜 好滋润嘅感觉 有惊喜😍鲍汁刺参天白菇伴菜胆原条海参非常弹牙 几有口感🤤冬菇亦都大大粒 亦都煮得好腍 配搭鲍汁好夹呀😋黑松露甜豆百合炒星斑球班球份量都唔少㗎 最紧要系冇骨🤭 肉质软硬度适中 配左黑松露炒得好香🤤鱼汤鲜茄浸菜苗鱼汤完全冇腥嘅味道 饮落非常舒服😌 配搭埋菜心 清清淡淡非常解腻👍🏼菜脯叉烧炒饭叉烧炒饭好足料 饭粒粒分明🤩 味道适中唔会太咸😋 加咗菜脯口感仲更加丰富😍粤艺特色甜品绿豆沙非常足料 食到好多绿豆蓉 感觉好下火😙做结尾啱晒呀😚
粤之盛馔($688/ p.p)
鲣鱼花醉鲍鱼
山葵云南白木耳