2011-08-19 70 浏览
朋友生日决定食豪啲 朋友话牛头角有间鸣门果度啲野几好食下 于是就去左果度~问朋友点解唔去megabox果间(记得megabox都有间鸣门) 果阵先知原来两间系冇关系架而小妹系写紧嘅观塘牛头角道果间鸣门一入到去店员就即刻笑住行过黎问几多位 好有礼貌朋友果然冇介绍错啲野食真系好好味 冻柚子茶 冻冰冰好够味有好多柚子肉系低饮到最低我嫌佢甜得挤~帆立贝黄金烧: 有芝士同埋金菇放系帆立贝度一齐烧 烧好出黎d芝士金黄色+小小黑色𢙐侬地好惹味 但系食到最尾个帆立贝反而冇芝士咁好味!海鲜冷稻庭乌冬: 稻庭乌冬好弹好烟韧 入面有三文鱼北寄贝蟹d柳青瓜丝八爪鱼 仲有个辣辣地又甜甜地嘅汁铺底 立鱼刺身薄切(配洋风汁): 立鱼剌身质感适中, 唔会太lum又唔系太韧 个汁甜甜辣辣同海鲜冷稻庭乌冬个汁一样软壳蟹炒饭: 因为实在太香所以搞到平时唔中意食软壳蟹嘅我都心思思忍唔住食左两旧 炒饭入面加左啲蟹籽 食嘅时候"扑扑"声好得意三文鱼刺身: 大大件厚切份量又多 一啖食一旧真系有啲难度! 其实都几贵下 不过咁嘅价钱食又好食又有水准嘅野, 都算抵食嘅~下次有机会一定会带爸爸妈妈去试下~

而小妹系写紧嘅观塘牛头角道果间鸣门

一入到去店员就即刻笑住行过黎问几多位 好有礼貌
朋友果然冇介绍错啲野食真系好好味

三文鱼刺身: 大大件厚切份量又多 一啖食一旧真系有啲难度!

下次有机会一定会带爸爸妈妈去试下~
2011-08-02
庆祝纪念
生日
  • 立鱼刺身薄切(配洋风汁)
  • 海鲜冷稻庭乌冬
  • 帆立贝黄金烧