2018-08-29 314 浏览
今日同同事食lunch走过嚟呢一间餐厅叫做castle cafe .未到12点半已经人头涌涌,接近满座啦。我同朋友叫左美式烧汁杂扒饭,而我就叫左德国咸猪手拼螺丝粉。等左唔够3分钟,先来一个罗宋汤同南瓜汤。南瓜汤做得好出色,南瓜蓉加上忌廉好配合,唔会有太油腻嘅感觉。主菜嚟啦~我同事果个份量非常大,有司华力肠、鸡扒、牛扒。配上浓厚烧汁,非常满足。牛扒同鸡扒唔会煎太干身,点汁刚好。而我果个德国咸猪手拼螺丝粉,一定要赞。佢有好多唔同嘅选择你可以配饭、薯角、意粉或者系螺丝粉。我就拣咗螺丝粉!亮点系咸猪手,咸猪手皮厚香脆,充满骨胶原。肉质嫩滑又唔会鞋飒飒,肥瘦相间。虽然体积唔系好大,但系已经好饱肚。螺丝粉份量劲多,食完劲满足。最后叫咗冻奶茶同埋冻柠茶,奶茶茶香味浓,唔错啊!大家lunch有多一个选择啦!喱间真系好满足好饱肚。不妨同朋友尼试下!

我同朋友叫左美式烧汁杂扒饭,而我就叫左德国咸猪手拼螺丝粉。

等左唔够3分钟,先来一个罗宋汤同南瓜汤。

最后叫咗冻奶茶同埋冻柠茶,奶茶茶香味浓,唔错啊!