2018-08-11
早排见佢同Garrett popcorn出左一系列既新甜品,咁啱又有朋友生日,就早左半个月book左嚟试点知食之前𠮶日睇openrice发现佢有85折,谂住用优惠再打去book既时候就full左唯有用无折𠮶个booking去食啦😢一入门口就见到好多款蛋糕等紧我地坦白讲,依个menu真系要用啲心机落足眼力睇😂😂😂肚饿既时候睇佢真系睇到有少少躁底😂想食burger啊鸡翼啊薯条啊,然后记得openrice话个crab cake好食,讲左依几样之后,就交比朋友拣,无心机再睇份menu拣完之后先睇到原来有ribs,唯有下次有机会再嚟𠮶阵先食啦嘢饮方面,惊太济,就嗌左两杯四个人share左: Yogurt and Honey ($80)右: Swiss Alps ($80)Yogurt and Honey正常质素,无乜好惊喜但杯Swiss alps真系好好味朱古力好浓郁,又唔系好甜𠮶啲朱古力,啱啱好cream上面仲有少少爆炸糖,口感过瘾,好好饮Crab Cake ($118)啖啖蟹肉,蟹肉味又好香配埋个酱,好夹一上枱分完被我地秒速KO晒,好食跟住上枱既系buffalo wings($198)我地有
一入门口就见到好多款蛋糕等紧我地
嘢饮方面,惊太济,就嗌左两杯四个人share
左: Yogurt and Honey ($80)
右: Swiss Alps ($80)
Crab Cake
Crab Cake ($118)
跟住上枱既系buffalo wings($198)
Buffalo Wings
我地有人食辣,有人唔食,依到好细心,话帮我地另上个酱白色个酱有啲似sour and cream薯片只味,配埋鸡翼,又系好好味鸡翼炸得香脆,咬落仲有好多肉汁,配个酱真系食唔停
Pulled Pork Quesadilla
Pulled Pork Quesadilla ($138)
朋友嗌既quesadilla不嬲都唔特别钟意食依啲馅饼,因为入面有好多我唔食既香料依个都唔例外,唔系好啱我食除左嗌𠮶个,其余三人都唔特别喜欢😂😂😂
The Ugly Duckling
The ugly duckling ($128)
menu话有黑松露加芝士再加肉汁,好似好正食落黑松露同芝士都得好少,大部分既薯条都食唔到黑松露同芝士味不过,佢个肉汁好浓郁,啱晒重口味既人佢地都觉太咸,但我个人觉得还可以
Monster Double Burger
Double Cheese Burger ($228)
上枱𠮶阵已经分好左四份,好细心
有两层肉再加芝士,但系食落偏干,无乜芝士味,肉味又无乜,整体都麻麻地
食晒依啲嘢其实大家都好饱😂😂😂不过为左佢啲爆谷甜品嚟咖嘛,唯有吹下水再战依到都几适合大家食饱吹下水,无人会催你走,座位之间又隔得远
话晒都系庆祝生日,嗌个Cheesecake嚟应下景
Garret Cheesecake
Garret Cheesecake ($138)
卖相好吸引爆谷好食😂但个cheesecake味道就一般般,太甜,再加埋啲焦糖酱就更甜食几啖就已经好济比起the Cheesecake Factory真系差好远
每人$300左右,大家都可以食到好饱,仲食埋甜品环境同服务都好好,系好满足既一餐下次再嚟会落足眼力睇佢份menu😂