2019-04-01 67 浏览
同朋友尖沙咀行街,得完后就系附近揾左间日本野食埋饭我地行到入黎,见到全部店员都系著浴衣,第一次系香港见到,觉得几得意。望左个餐牌好耐,唔知拣咩好,所以拣左个二人套餐。叫左个啤酒,佢地上左先,唔识饮,系觉得几好饮~个套餐有个中华沙律前菜,意外地个海带好嫩,同埋都几厚身,细细碟够2个人开胃黎日本餐厅叫蟹子沙律是常识吧,不过我地无叫,系个餐包埋碗沙律好大碗,啲沙律菜都几新鲜。然后佢地上左鱼生先。唔同口味一人一块。只系识得三文鱼同吞拿鱼,另一款鱼生唔知叫咩名,但我觉得佢最好食,啲肉好细实有咬口。个寿司细细件,但佢上面啲鱼生好足料,比较岩岩 ,几乎一半鱼生一半饭。然后到我最爱既烤物~~最右边个烤牛舌真系好出色仲要厚身,吱埋柠檬汁好fresh好好味佢地啲熟食都系一齐上,个澳洲羊架好嫩滑,我觉得羊味无咁出,但胜在入口即溶,好好味。天妇罗唔系我杯茶哈哈,但都试左个炸虾,唔油,个虾好嫩口,朋友话个南瓜好甜,佢话好好味。跟住我地另叫左个炸河虾,佢既胡椒味同个虾好夹,一边饮啤酒一边食,比我清左大半碟最后上个乌冬,其实已经好饱,但都清晒佢,唔好晒。食埋个甜品,行唔郁喇。
同朋友尖沙咀行街,得完后就系附近揾左间日本野食埋饭

望左个餐牌好耐,唔知拣咩好,所以拣左个二人套餐。

叫左个啤酒,佢地上左先,唔识饮,系觉得几好饮~

黎日本餐厅叫蟹子沙律是常识吧,不过我地无叫,系个餐包埋
碗沙律好大碗,啲沙律菜都几新鲜。

然后到我最爱既烤物~~最右边个烤牛舌真系好出色
仲要厚身,吱埋柠檬汁好fresh
好好味

最后上个乌冬,其实已经好饱,但都清晒佢,唔好晒。

食埋个甜品,行唔郁喇。