2019-09-01 113 浏览
之前朋友介绍过好食,今晚专登黎试下佢个二人前石烧火锅套餐,入到黎已经闻到阵香喷喷嘅肉味😍。 $488 有沙律,前菜x2, 串烧x2, 什锦天妇罗,石烧+锅物安格斯肉眼片,烧饭团茶渍饭,真系几丰富。✨先黎个日本椰菜拌醋汁,开胃又爽口。✨沙律胡麻酱够晒多好好味,滑滑豆腐加上三文鱼籽点缀,多左份咸鲜味, 车厘茄大粒得黎又够晒甜,如果个豆腐可以冰冻d 就更加正。Ps.个碗真系好靓❤️✨叫左两款唔同味既乳酸梳打,最钟意热情果味,清新得黎唔会太甜,淡淡既乳酸味又唔会抢左阵热情果味。另外巨峰提子都唔错,提子味几突出。✨和牛他他: 牛肉软腍,加埋底既酸洋葱同黑松露真系好开胃既前菜。✨炸鸡估唔到几好味,炸到外皮微微脆,鸡肉嫩滑内里juicy, 点埋沙律酱~正👍🏻✨金菇豚肉串好好味,豚肉烧得香口又唔会干争争,金菇够爽口多汁又唔韧👍🏻多春鱼味道正常,一份有四条几抵食。✨石烧安格斯肉眼片250g: 呢块牛都几厚几靓,牛味好浓ar,仲有满满既肉汁~加埋甜甜既烧汁更加正。😍不过块石真系超级热,烧到炸炸声~块牛最好烧到咁上下夹起先,唔够熟先再放落去烧,如果唔系唔小心烧过龙就会韧左。✨什锦天妇罗:有虾,南瓜,茄子,菇,

✨先黎个日本椰菜拌醋汁,开胃又爽口。

Ps.个碗真系好靓❤️
胡麻豆腐沙律

热情果乳酸梳打

炸鸡

金菇豚肉串

石烧安格斯肉眼片

✨什锦天妇罗:有虾,南瓜,茄子,菇,同埋秋葵。炸粉好薄又松脆,唔错ar
什锦天妇罗

火锅安格斯肉眼片150g: 好靓既牛😍雪花分布好平均,我觉得乜酱都唔点系最好味,食落唔嚡口牛味又够浓。

火锅安格斯肉眼片150g

✨汤底拣咗寿喜烧,味道唔会太甜我几钟意。入面有娃娃菜,洋葱,金菇,豆腐同埋好Q弹 既葛条。其实食完已经系超饱,点知原来仲有个饭。

✨烧饭团茶渍饭:好清甜既鲣鱼汤,d 饭食落烟烟韧韧又带少少脆,食落都几特别。今餐真系好饱好满足,我觉得佢啲牛真系几好食,钟意食牛嘅朋友一定要黎试吓。

胡麻豆腐沙律
热情果乳酸梳打