2015-04-27 3781 浏览
系openrice见到呢间餐厅评分几高,于是星期日同友人一试。Sunday brunh 每位约340-400, 包semi buffet bar 同 main dish(视乎叫咩主菜), 仲有餐茶同甜品。开始时觉得有点贵,但食落就觉得价钱合理。Buffet bar既选择比想像中多,尤其是海鲜。果日既海鲜冷盘有虾、螺、青口、小龙虾、龙虾同埋蚝。每款唔算出得多,但密密fill, 唔驶排队已可以拎左几次半边龙虾。个人钟意食小龙虾,虽然细只,但够新鲜。螺相对比较一般,而虾都几鲜甜。其实以lunch semi buffet 黎讲,都觉得海鲜呢部分算种类几多。跟住饮左个南瓜汤,正! 好creamy。侍应都好好,开始时提我地,叫我地慢慢享受buffet, 待会先叫main dish; 食到一半左右,再过黎好有礼貌咁问系咪可以上菜,服务一流! Main dish 叫了鱼,非常美味! 鱼皮有点脆,鱼肉有甜味。佢既伴碟系蚬同青口,质素就争左少少。整体黎讲,都系非常唔错的。赞!之后,就系好surprise既甜品啦~原来brunch 系包埋甜品set, 有生果,雪糕, 奶冻同芝士饼。值得一赞系个雪糕,系开心果

之后,就系好surprise既甜品啦~原来brunch 系包埋甜品set, 有生果,雪糕, 奶冻同芝士饼。值得一赞系个雪糕,系开心果同埋薄荷朱古力,好好食! 薄荷朱古力系凉入心的!虽然唔知系咪homemade, 但就确系出色。
非常满意既用餐经验!
2015-04-26
  • 海鲜冷盘