2012-07-14
呢间几有名气既西餐厅已经搬左地点换来更大更有格调既地方可容纳更多既拥趸唔知系咪位大左显得人少左,连weekend lunch time 都好容易揾位一d 都唔full 呢一个lunch set $68-72,唔加一仲要有齐appetizer + 汤 + 主食 + dessert实在好吸引先黎面包同餐汤如果两个人黎食,就可以拼成好似米奇老鼠耳仔既效果,蛮得意喔忌廉汤同平时其他食店既忌廉汤好唔同好rich 好厚身既忌廉汤,细切蘑菇粒令成个汤好有咬口而且完完全全食到好丰富既鲜甜既鱼不过唔钟意食鱼既朋友有可能唔会钟意意大利菜汤亦都绝不欺场,料足亦都唔会好水头盘出场了,三文鱼新鲜够晒冻反而最钟意个蟹籽苹果班戟,苹果好清新,配埋班戟好d 可爱好香既黑松露意粉,creamy~不过龙利柳就细块左少少,但可赞的是炸粉唔会好厚,煎得唔错鸡扒好有「厚道」可惜带子细粒到好似炸到融左… 是日甜品原本系waffle + 雪糕可惜到我地order 既时候已经卖晒… 唯有转食抺茶奶冻虽然有d 失望,但呢个奶冻都好滑身,牛奶味道都几出再叹一杯香浓咖啡为weekend lunch 划上完美句点
换来更大更有格调既地方
可容纳更多既拥趸
一d 都唔full 呢 一个lunch set $68-72,唔加一仲要有齐appetizer + 汤 + 主食 + dessert
实在好吸引 先黎面包同餐汤
如果两个人黎食,就可以拼成好似米奇老鼠耳仔既效果,蛮得意喔
忌廉汤同平时其他食店既忌廉汤好唔同
好rich 好厚身既忌廉汤,细切蘑菇粒令成个汤好有咬口
而且完完全全食到好丰富既鲜甜既鱼
不过唔钟意食鱼既朋友有可能唔会钟意
意大利菜汤亦都绝不欺场,料足亦都唔会好水 头盘出场了,三文鱼新鲜够晒冻
反而最钟意个蟹籽苹果班戟,苹果好清新,配埋班戟好d 可爱 好香既黑松露意粉,creamy~
不过龙利柳就细块左少少,但可赞的是炸粉唔会好厚,煎得唔错 鸡扒好有「厚道」
可惜带子细粒到好似炸到融左… 是日 甜品原本系waffle + 雪糕
可惜到我地order 既时候已经卖晒… 唯有转食抺茶奶冻
虽然有d 失望,但呢个奶冻都好滑身,牛奶味道都几出
再叹一杯香浓咖啡为weekend lunch 划上完美句点