2019-06-04
早排join左Ruby Tuesday既会员,用左1000蚊入会,之后每次黎食野、饮野都有半价,个会员仲可以有成2年咁长添!其实食2餐已经抵番晒个1000蚊,所以之后个d餐,只系半价就可以食到,抵到烂!咁岩有朋友生日,紧系要出动我呢个会员,同朋友开心share半价啦!讲下d野饮先!(都系半价架)呢杯系sangria,不过我叫左系无酒精既zero-proof。呢杯系regular size,对于女仔黎讲已经好够饮,仲饮唔晒添!入面有d苹果、柠檬,味道系偏向清甜,底度仲有d士多啤梨果蓉,所以饮落去个下有啲果肉咬下,口感都几好架!见到个杯就知呢杯系mega size。呢杯系Rose lychee punch。一听个名就知系有瑰玫同荔枝味。一入口个玫瑰味好出好重,可以话系盖过左个荔枝味。但慢慢饮落就会有淡淡既荔枝味。总括个味道好清,唔太甜。讲下d食物啦!叫左个regular size既小食拼盘,可以拣4款小食。我拣左洋葱圈、鸡翼、炸虾、芝士条。呢几款除左个鸡翼有d细之外,其他炸野都好好味!炸粉唔会太厚,亦都唔会食到成口油。个黄色既honey mustard酱就系我至爱,点咩都咁好味叫左半份既r
讲下d野饮先!(都系半价架)
讲下d食物啦!
叫左半份既ribs,平时食开bbq sauce,今次想有啲唔同,所以叫左honey sauce。半份既ribs都有6,7条,份量唔算少,好彩无贪心叫全份姐蜜糖汁其实同bbq汁差不多,我食落都系有bbq味,不过系面层多左d蜜糖,钟意甜甜地既可以试下叫蜜糖汁。d肉就一贯都系咁焾,无牙/阿婆都岩食
呢个系烟肉芝士汉堡。入面有烟肉丝、芝士、牛肉汉堡、洋葱、生菜、蕃茄、沙律酱。个包有烘过,上台时仲有点脆,所以要趁热食。待应有问排要几成熟,我拣了7成,但就全熟给了我。。所以肉质有d老,有d‘鞋’,除左呢点,都不过不失。
新奥尔良海鲜risotto,我叫的时候以为只有虾,原来仲有一块龙利柳。虾同鱼都有腌制过,所以都已经咸咸地。啲饭偏软,不太似risotto的口感。酱汁方面,如果可以多一点就更好。
最后系甜品,New York cheesecake。虽然无写字既服务,但就送左支蜡烛,都算有庆祝生日。个蛋糕芝士味都好重,有啲啲甜。可能已经食得太饱,所以个蛋糕睇落好似好大个,几个人share就啱啦!