2017-10-12
今日妈妈生日 带呀妈去食放题🙈一早已经book 定1730😆一开始即刻叫刺身 一上台 我地都哇左声 够冻 仲有烟雾弥漫嘅感觉 果然 真系好新鲜! 我都系最钟意食三文鱼 师傅切得够厚 食落好有口感🤤🤤甜虾都好新鲜😋一定要encore!又叫左我嘅最爱带子寿司😍😍 食落去啖啖肉 系幸福嘅感觉😍我起码自己食左6旧😂😂另外 要重点介绍-花之恋 系两块新鲜三文鱼包住好细嘅饭 再加蟹子 同沙拉酱 味道好夹系满口三文鱼嘅感觉 最欣赏佢旧饭够细 一啖食落真系好满足😍😍😍其实都点左另外其他寿司试下 左上系黑松露甜虾 一食好香黑松露味 而右上就系香蒜牛油烧大虾 系好新奇嘅组合 而下面果个令我好惊喜原来鱼生同柚子蜜系夹😻食完生野 就到烧野😆 一眼就见到烤羊鞍 (图最底)呀妈怕膻 但佢食左啖都话接受到 而我就本身好钟意食羊 师傅烧得好均匀 肉汁锁住系厚厚的肉入面 而且好埝身👍 而左上就系烧牛舌 薄薄一片 过下口瘾咁 而隔离嘅一口牛更加要推介 好juicy 一口软埝个牛 忍唔住会想再食多几口😋另外 当然要叫下辣酒煮花螺 & 蓝青口 花螺冇沙 洗得干净 配合辣辣嘅味道 再饮淡冻冰冰嘅茉莉茶 简直爽 另外青口配忌廉
另外 当然要叫下辣酒煮花螺 & 蓝青口 花螺冇沙 洗得干净 配合辣辣嘅味道 再饮淡冻冰冰嘅茉莉茶 简直爽 另外青口配忌廉都唔错 忌廉掩盖左青口嘅鯹味
蒲烧鳗鱼都系必叫 不过就细细旧 食到我唔够侯 不过唔紧要 再encore😌 烧到d酱汁好入味 够均匀🤤
芝士烧扇贝
可能我放耐左食 芝士开始变硬 所以下次要早d食呀! 不过成粒扇贝包住厚厚芝士好夹😝
炸鲜奶- 里面系好滑好浓嘅热鲜奶 流心馅嘅感觉👍
超级炸榴莲好正 系榴莲迷必叫! 全部炸物都炸到脆卜卜 好香口🙈
食左咁多野 好鬼饱 一定要叫烧菠萝! 可以解腻 我当佢饮品 因为一咬就满口新鲜菠萝汁 好解喝😍😍😍
如果话炸榴莲好食 咁呢个猫山皇糯米滋就真系顶级好食 皮薄 一口咬去 成口都会系榴莲肉 好香🤤🤤🤤🤤 回味无穷 我一个人都食左4大粒🙈🙈
呢间放题水准好高!鱼生新鲜 款式多变 有独特创新口味 我会黎再食😍 花之恋 带子寿司烧羊鞍 榴莲糯米滋呀🤤🤤🤤🤤🤤