2016-12-13 392 浏览
话说赖生今日要考试,写到手都软,一放学就即系去揾屈小姐啦 点知去到见到屈小姐拎住袋野,行埋去既时候,佢叫赖生估下咩野⋯赖生冇望到个袋其实印住《清水一芳园》,单凭袋野既重量就估系蛋糕~~~ 跟住屈小姐开估啦⋯⋯系赖生好钟意食既蕨饼!!仲要系抹茶味嫁!!! 咁赖生就急不及待同屈小姐试食啦!未放入口之前,我地见到粒蕨饼好平均咁黏满左抹茶粉,净睇样都知好食,再闻一闻,好香浓抹茶味呀,一闻就知系会回甘既靓抹茶粉!第一粒既野,当然由赖生喂屈小姐食啦,一入口屈小姐对眼随即向上扬,嘴角微笑大赞:「只抹茶味好浓呀!」赖生就即刻食一粒啦!抹茶蕨饼 (4星)外形:一粒粒切好,平均黏满抹茶粉!好整齐!都好大粒嫁CP值: 一般,50蚊大约有20粒左右味道:一入口好浓郁既抹茶味渗入口啦,带少少甜,当食到喉咙既时候又有茶既回甘味!单论味道系正既!个蕨饼唔会好甜,食多几粒都唔会济!口感:佢唔似一般蕨饼咁in un,佢系in un 中带几分蒟蒻既质感,大约4成蕨饼,6成蒟蒻既口感,所以其实佢偏弹牙既,但赖生其实钟意食重in un既蕨饼多D 屈小姐会继续搜罗好味既蕨饼嫁啦不过都几好食既!多谢屈小姐成日都咁纵我#抹茶控#蕨
话说赖生今日要考试,写到手都软,一放学就即系去揾屈小姐啦
仲要系抹茶味嫁
!!! 咁赖生就急不及待同屈小姐试食啦

抹茶蕨饼 (4星)

外形:一粒粒切好,平均黏满抹茶粉!好整齐!都好大粒嫁

CP值: 一般,50蚊大约有20粒左右

个蕨饼唔会好甜,食多几粒都唔会济!

屈小姐会继续搜罗好味既蕨饼嫁啦

不过都几好食既!
多谢屈小姐成日都咁纵我

#抹茶控