2022-07-06
系金钟返工咁耐 次次lunch time经过呢间小店都见到长长人龙 今次终于的起心肝排队试下啦系大风前既三十几度烈日当空等左起码15-20分钟后 终于有得入去食啦 🥵🥵Lunch menu只有三款主食 我同同事都不约而同地拣左娘惹浓厚叻沙$98 望到就成个心情都变得好好🥰 浓香既叻沙香味同埋靓靓既摆盘已经吞紧口水 先饮一啖汤 不得了‼️好香浓少少辣椰香味出 𩠌个方面有虾 鱼饼 鸡丝 鸡蛋 豆腐 豆芽 香菜 粗米粉口感就系米线咁 男仔或者大食啲既朋友仔呢度可以免费加大面底㗎 我差唔多饮晒个汤🫣 所以无加大都已经好饱 另外我都加左$15 要做一杯热既斑兰叶香茅茶 味道好清香 又唔会太甜 同碗叻沙形成强烈对比😂 可以解一解腻😌🍞除左lasa出名之外 呢度既咖央多士都系必点之选喔 面包烘到口感酥脆 里面既绿色咖央酱有淡淡既斑兰味同埋椰香 唔会太甜 同朋友一人一件share食就啱啱好喇😆呢度既午餐价格都算进取 而且预左要排队 不过味道真系好食 大家不妨试试