2024-10-15
为左呢间餐厅嘅员工,我做左十年Openrice cd-rom都忍唔住注册返个ac分享返自己经历话说同朋友book左大房farewell朋友移民,book左6个钟,12am要离场大家入左房玩,11点左右出返个炉度发现佢地员工将我地物资(包括自己买来的调味料、锡纸、牛油、纸碟,未烧嘅食物)全部掉左、收左朋友表示我地仲未食完,有一位员工话 佢地都要执野我地表示farewell紧,大家睇紧啲纪念片段,个员工话: farewell大晒咩?你地咁大个人唔识因住时间架咩?吓?但系11点半都未到…我真系好无言,你执我地野掉我地野,无同我地讲过一句,唔出声就收哂掉哂当我地问佢点解可以咁,佢地去推啲佢地收集客人嘅物资出黎,话我地可以攞返,当我地咩?乞衣?我表示唔系呢个问题,系点解唔同我地讲声先,时间又未到该员工无解释,反而质问我:小姐,你系咪饮醉酒呀?我无饮过酒,所以解释唔到就想赖我地?我有无饮酒都唔代表可以掉野架㖞道理其实好简单,因为10点半我地俾左钱,佢地11点就想赶我地走,咁不如唔好话咩任食任饮6个钟啦,做唔到咪唔好做生意咁样做法,我地好地地嘅farewell party就俾佢地扫哂兴当我地据理力争
朋友表示我地仲未食完,有一位员工话 佢地都要执野
吓?但系11点半都未到…
我表示唔系呢个问题,系点解唔同我地讲声先,时间又未到
该员工无解释,反而质问我:小姐,你系咪饮醉酒呀?
我无饮过酒,所以解释唔到就想赖我地?
我有无饮酒都唔代表可以掉野架㖞
当我地据理力争,要求道歉,佢地有一个男员工想冲出黎好似想打我地咁
食个饭要俾人恐吓咁,建议大家求开心唔好去。
其实我地每年一大班人去一两次,连续3年
仲要俾紧假期价钱,佢地服务好到😊
今日开始,无下次,好地地长假期就俾佢地扫左兴👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻