2020-04-13
平时会选择去 扒房 食牛扒, 今日路过荃湾呢个位置原来有一间系用石板烧嘅日式牛柳, 见好耐都冇锯扒啦, 于是同朋友入去试下食, 特别系呢个80蚊嘅 套餐, 优惠劲抵一入到去舖头先要喺点餐机𠮶度拣牛揾位坐低之后就可以去自助吧𠮶度拣沙律同埋酱料, 沙律都几新鲜 除咗沙律之外仲有白饭任装, 同埋好多好足料嘅面豉汤我朋友都拣咗牛肩扒, 我就是石板牛柳, 牛肩扒非常之琳, 一路喺石板上面煎熟嘅时候都有又出嚟, 香味十足, 牛柳就更加唔讲得笑, 百几蚊货仔 但系拳头咁大, 非常之厚, 啲肉又够人 韧性, 未煎熟嘅时候切落去仲有血水流出嚟, 非常新鲜特别系石板嘅热力非常之足够, 啱啱上海嘅时候 需要用 厨房纸盖住, 著白色衫嘅朋友都可以问店家攞围裙特别嘅系所有牛都只有一成熟, 即刻可以自己慢慢决定要几熟, 按喜好决定口感酱料方面都非常之丰富, 喜欢重口味嘅话可以加甜辣酱加啲蒜蓉, 钟意兴口味嘅都可以用枱上面嘅岩盐调味食餐饭就好专注咁欣赏自己嘅牛扒, 感觉好满足,顺带一提天花板嘅油纸扇装饰 好别致
一入到去舖头先要喺点餐机𠮶度拣牛
除咗沙律之外仲有白饭任装, 同埋好多好足料嘅面豉汤