2018-11-15
朋友介绍话尖沙咀有间餐厅食吉列牛几好食,我觉得又几得意既情况下就黎左试啦。牛吉列盛合吉列猪排就食得多,吉列牛我都系第一次。 个牛吉列盛合仲跟一个好精致既烧炉,将d牛放上去烧10秒左右就食得。烧完之后会见到d肉仲有少少红色,呢个时间系岩岩好,外面个皮酥脆,但入面肉质仲系好嫩滑。烧舞茸海鲜汤个器皿又系非常精致非常靓,滴两滴青柠汁, 先夹起壶内既海鲜慢慢食, 再饮一啖汤, 舞茸的香味完全渗入汤内入面,令人回味无穷。炸豆腐呢度d炸野我发觉系一流,一样外皮超酥脆,而且一d都唔厚粉,入面豆腐系嫩滑到入口即溶,超正。烧多春鱼表面烧到金黄色, 鱼骨非常煎酥,肉质亦好嫩滑,加上满肚既鱼籽,味道十分鲜美。餐厅坐落都几阔落几舒服,而且系会根据食客食野进度出菜,非常贴心。而且吉列牛真系几特别,我觉得黎试下都无妨。
烧舞茸海鲜汤
炸豆腐