2014-04-17
今日同朋友走入长洲玩番一日,当然要食下长洲既好野,依间都几出名下,决定去试下。首先系一个红豆饼,红豆无想像中之咁多,不过整得够林同几甜。我都几钟意,另外暖暖地既蛋饼,佢做得个蛋味香不过就唔够浓。不过真系抵食既。另外仲有手卷,佢都好多馅料可以拣,又有肠仔、蟹子或蟹柳仲有其他,点拼都得,价钱都唔过份,结果就拣左肠仔同蟹柳仲想要埋其他,不过好似多左D。手卷既紫菜好脆口,唔似有D地方林哂,不过饭就有做得有D暖不过唔够酸,佢个沙律酱同酱油同个饭好夹,好好味,肠仔系应该系厨师肠,蟹柳就一般,好彩口感唔算太林,味道都唔错。成个手卷既份量唔算不大,自己食哂成个都唔太够饱。馅料虽然几普通,反而夹埋起来好好吃食,新鲜紫菜同饭加埋酱,料反而其次,咁样配搭都唔错。
首先系一个红豆饼,红豆无想像中之咁多,不过整得够林同几甜。我都几钟意,另外暖暖地既蛋饼,佢做得个蛋味香不过就唔够浓。不过真系抵食既。另外仲有手卷,佢都好多馅料可以拣,又有肠仔、蟹子或蟹柳仲有其他,点拼都得,价钱都唔过份,结果就拣左肠仔同蟹柳仲想要埋其他,不过好似多左D。 手卷既紫菜好脆口,唔似有D地方林哂,不过饭就有做得有D暖不过唔够酸,佢个沙律酱同酱油同个饭好夹,好好味,肠仔系应该系 厨师肠,蟹柳就一般,好彩口感唔算太林,味道都唔错。成个手卷既份量唔算不大,自己食哂成个都唔太够饱。馅料虽然几普通,反而夹埋起来好好吃食,新鲜紫菜同饭加埋酱,料反而其次,咁样配搭都唔错。