同朋友食完饭谂住去食甜品~ 去左排 ... 排排下发现隔离有间日本甜点 即刻转轪排隔离... 嘻嘻~ 入面D装潢都OKAY,有日本FEEL~ 排左一阵就有位~ VERY LUCKY 我地3个1人ORDER1样野~ 有...店舖推介既原粒苹果批,3拼(葛软糍,烧鱼仔饼,仲有个个唔记得叫咩名) 另一个唔记得叫咩名~ 但好搞笑~好好玩~呢个就系其中一个唔记得名~ 我地拣左黑糖味~ 好爽口~ 佢有2旧啫喱仔(蒟蒻物体)~ 仲有碗有冰既黑糖水~ 要先将个个啫喱仔放入个木盒仔之后用个个棍仔推会切到一条条咁~推晒落去个碗黑糖水~ 之后有D好似食面咁~ 完全系好味在个糖水~ 其实个个啫喱仔系冇咩味的... 呢个试一次就够了~之后就系呢个拼盘~ 3拼(葛软糍,烧鱼仔饼,仲有个个唔记得叫咩名) 烧鱼仔饼~ 好普通好似出面个D咁~ 冇咩特别~ 跟住葛软糍~ 呢个系我觉得最好味既野~ 烟烟韧韧~ 又好味~ 我个人认为黑糖味最好味~ 之后个2个盒仔就同之前个个好似~ 又系有冰既糖水~ 但呢个个质地唔一样~ 呢间野好得意~ 有好多野食都系季节限定~ 我想试既西瓜波波冇得食T~T最后呢个要等既系原粒苹果批~ 味
同朋友食完饭谂住去食甜品~ 去左排 [天与地豆腐花]... 排排下发现隔离有间日本甜点

最后呢个要等既系原粒苹果批~ 味道OKAY~ 热辣辣~ 其实同食开既普通苹果批一样~ 佢只系特别在原粒苹果咁上~
题外话/补充资料: 呢间野其实唔差~ 但佢地D sevice真系差到冇人有~ 长期黑面冇笑容都算~ 好冇礼貌!!!
2013-04-19
$70 (宵夜)