2009-12-07
两个人系星光行睇左一阵东亚运烟花之后, 误打误撞咁行左去尖东见到有间印度餐厅, 就入去试下一入到去, 里面灯光非常昏暗, 侍应同经理都系印度人, 而且仲有live show唱印度歌坐系窗口旁边既圆台度, 一望差唔多包场咁滞@@ 少人到呢=,=""唔通印度菜唔多欢迎?餐牌上有个188二人套餐, 见几抵就叫左~同新德里一样, 都会有碟薄饼送既拼盘入面配料系薯仔, 几有特色之后系铁板, 鸡槌+洋葱+杂菜, 仲有柠檬半个可以自己调味再有薄饼上台, 不过揾布包住好似有d唔衞生咁印度黄姜饭配咖喱牛腩, 芝士菠菜捞埋咁食好味dps: 我隔离果个一坐低就顶唔顺d印度歌系度笑, 建议入去前要有心理准备印度歌由8点一直唱, 中途歌手休息播下印度歌, 成晚都会俾d印度音乐浓罩住入座后冇耐开始多人了, 可能d人岩岩睇完东亚运表演至食饭, 不过食既都系印度人全场都系得我地两个中国人, 系呢度食饭好有异国风情~因为你又听唔明人地唱乜, 人地又听唔明我地讲乜, 份铁板未食完, 有几次侍应都以为我地唔食想收起佢@@而且落单同埋单都要利用有限既英文同动作去沟通, 好有旅行feel
见到有间印度餐厅, 就入去试下
唔通印度菜唔多欢迎?
餐牌上有个188二人套餐, 见几抵就叫左~
同新德里一样, 都会有碟薄饼送既
拼盘入面配料系薯仔, 几有特色
之后系铁板, 鸡槌+洋葱+杂菜, 仲有柠檬半个可以自己调味
再有薄饼上台, 不过揾布包住好似有d唔衞生咁
印度黄姜饭配咖喱牛腩, 芝士菠菜捞埋咁食好味d
全场都系得我地两个中国人, 系呢度食饭好有异国风情~
因为你又听唔明人地唱乜, 人地又听唔明我地讲乜,
份铁板未食完, 有几次侍应都以为我地唔食想收起佢@@