2020-11-15
最近爱上吃蒸海鲜,今日来试一间比较特别的餐厅。一入门口就见到成个大水缸,分别有唔同嘅海鲜,有龙虾🦞、蟹🦀、虾🦐、鲍鱼等等,感觉好新鲜。餐厅有唔同套餐选择,我同朋友就拣咗每位$268嘅餐,包括龙虾同蟹每人半只,仲有另外8款海鲜,一份虫草花蒸鸡、温泉蛋、五指毛桃鸡脚猪骨汤同蔬菜任吃,最啱喜欢吃菜嘅我啦!拣好餐就可以出去自己拣海鲜,可以睇到够唔够新鲜,都几好玩,整体海鲜都好生猛。温泉蛋🥚同汤都系每个餐都有,温泉蛋味道唔错。龙虾🦞同蟹都有糕,十分鲜甜,生蚝蒸完都肥嘟嘟,冇腥味,鲍鱼嫩滑,跟住个时间表蒸一定无错。个电子蒸炉都几特别喔,入咗时间自动变大火,够钟🕰️自己会变成小火,吃过咁多次蒸海鲜,第一次见这款炉,而且系最好用!整完海鲜当然要煮个粥底啦,里面加咗南瓜🎃同芋头粒,仲有海鲜精华系粥到,够鲜味!套餐海鲜好足,加埋吃咗好多菜,店员都问我哋要唔要打包,最后仲有碗腐竹糖水,好满足!😋😋👍🏻
温泉蛋🥚同汤都系每个餐都有,温泉蛋味道唔错。