2018-01-10 824 浏览
同好耐无见ge朋友仔食饭黎到康怡系佢地头,梗系佢介绍食咩la! 佢话有间新开的烧饼店,我脑内第一个浮现的景像系超市内的美食广场😂行到门口,哦!原来系K11好多人排队果间狸猫烧饼😂 难得时间尚早唔使排队,梗系入去试下la! 系呢个冻冰冰ge日子,一坐埋枱有块热辣辣ge铁板系面前即刻暖晒!我地每人点左一款,我叫左"道顿崛豪华7品", 友人叫左杂锦炒面,大家share食。枱面有好多唔同酱料,有烧饼用ge紫菜粉、木鱼粉、蛋黄酱、烧饼汁,另外仲有炒面汁同食用油。就咁睇menu,唔系好知个豪华7品系点搞ge,原来呢碗野上枱后就系俾你用支匙搅搅搅然后倒落铁板的制成烧饼,除左反果下要快手,其实都几易玩!至于炒面,职员都好细心咁教我地炒左d肉先、再落芽菜、面、滚水、酱汁,大约10分钟就完成啦!当然食物本身质素唔差,加埋有得自己玩,加分!
同好耐无见ge朋友仔食饭

然后倒落铁板的制成烧饼,除左反果下要快手,其实都几易玩!
当然食物本身质素唔差,加埋有得自己玩,加分!
道顿崛豪华7品
炒面