2021-11-14 62 浏览
秋天凉凉地成日想烧烤,之前见人介绍旺角呢间懒人串烧放题,就即刻book位去试试先~放题时间两个钟,系任食任饮。店面唔大但位置好舒服,全部都系卡位。店铺哥哥好nice,一坐低就同我地详细讲解点样烧, 而且即刻送上一盘肉类串烧过来先,入面有几款牛同猪嘅串烧,可以一边烧一边谂食咩,真系好好服务。每个串串都有一个小齿轮,对啱位放入炉就识自己转,好方便。台面仲会有一张卡写左每样食物嘅建议烧烤时间,真系几贴心。呢度酱料同调味粉选择特别多,首先有日式烧汁,可以搽向半熟嘅串烧上,另外仲有泰式鱼露、韩式梨汁烧烤酱、海盐、孜然粉、椒盐同串Grill辣粉。我就最钟意串Grill辣粉同孜然粉。饮品方面,试过蜜桃乌龙茶同黑豆浆都好好饮。串烧食材质素唔错,肉类同蔬菜都好新鲜。肉类方面,我钟意M5和牛牛柳,入口好腍,油脂量刚刚好,加埋串Grill辣粉好惹味。 另外羊卷肉加孜然粉、鸡中翼加椒盐亦都好正~蔬菜类嘅话,可以加海盐自制盐烧秋葵、脆肉瓜同冬菇。烧菠萝同日本番薯仔就咁烧都超甜。不过最惊喜嘅系烧棉花糖同鸡蛋仔,可以烧到外脆内软,然后配埋免费赠送嘅Haagen-Dazs雪糕一齐食。所以记得要order左棉花糖同鸡蛋
放题时间两个钟,系任食任饮
。店面唔大但位置好舒服,全部都系卡位。

每个串串都有一个小齿轮,对啱位放入炉就识自己转,好方便
。台面仲会有一张卡写左每样食物嘅建议烧烤时间,真系几贴心

呢度酱料同调味粉选择特别多

饮品方面,试过蜜桃乌龙茶同黑豆浆都好好饮

。 另外羊卷肉加孜然粉、鸡中翼加椒盐亦都好正~
蔬菜类嘅话,可以加海盐自制盐烧秋葵、脆肉瓜同冬菇
。烧菠萝同日本番薯仔就咁烧都超甜

不过最惊喜嘅系烧棉花糖同鸡蛋仔
。所以记得要order左棉花糖同鸡蛋仔先上雪糕呀

2021-11-10
  • 羊肉卷