2017-07-17 495 浏览
自己本身系个好喜爱食韩国菜既人,今次就约左朋友去试呢间位于铜锣湾既Damun。呢度位置都算方便,系骆克道近铜锣湾广场一期既斜对面,地铁站C出口一出就到。听讲呢间系韩国人开既,款式同味道都属于比较地道,当中更有d菜式系老板亲自设计的,的确有心,香港地黎讲确实少有👍我地两个人Order 左一份海鲜大葱煎饼、原个南瓜鲍鱼炆牛肋骨煲、滑豆腐海鲜汤煲。海鲜大葱煎饼:份量够大,一条条大葱舖满整个煎饼,海鲜切粒份量亦充足,煎得比较薄身,食落去吾会觉得好粉既感觉!原个南瓜鲍鱼炆牛肋骨:打开menu已经比张相吸引住,自己本来亦钟意食牛肋骨煲,不过呢度既做法比较特别,加左韩国鲍鱼同原个南瓜一齐去炆,口感如何食落先知!卖相一流已经忍吾住相机食先😝👍鲍鱼烟韧有口感,牛肋骨炆得好林好入味,但主角其实系个南瓜,切开大概有6-7块,好甜入口即溶,本身吾系好食南瓜都清哂,要赞个汁炆得到位,较"杰"身吾会太烯,呢味𩠌值得推介👍👍👍滑豆腐海鲜汤煲:似足韩国人食法,最后一定系个汤煲配白饭。个汤煲几都大,汤底够浓够辣,大大旧滑豆腐配海鲜什锦,最特出系有只八爪鱼仔系里面。温馨提示:个汤底似足系韩国饮一样,够哂浓味够哂辣,如果吾

海鲜大葱煎饼:

原个南瓜鲍鱼炆牛肋骨:

原个南瓜鲍鱼炆牛肋骨煲

滑豆腐海鲜汤煲:
温馨提示:个汤底似足系韩国饮一样,够哂浓味够哂辣,如果吾系太食得辣,可以同店员order 少辣。

呢餐好满足,仲有好多菜式想试😋下次约多几个fd 黎再食👍
2017-07-09
原个南瓜鲍鱼炆牛肋骨煲