数日前放假打算到museum of art 逛逛听闻过呢间韩国面包店的大名, 加上上网发觉朝早十点K11 musea 开咗舖的餐厅唔多,于是拣咗呢间舖食个早餐位置有点难找,原来要喺B2 food court 对出再行少少路一入去就有位好有礼貌嘅韩国女职员,用英文同我打招呼呢间舖最出名的系佢嘅丰富馅料, 材料配搭亦好新鲜,而且成份organic在陈列柜每款包上面都有照片,show 俾大家睇里面嘅馅料系点样嘅,十分到位我拣咗佢地招牌艾草年糕方包如果堂食的话,佢会帮你叮热,记得衬热食呀!年糕叮完拉丝嘅状态真系好好食。 面包软绵绵,再配上红豆/ 红莓/ 粟子, 酸酸甜甜, 又有多层口感,值得推介面包好食之余,最窝心系职员的服务唔知系咪见我得一个人,而且面包加上年糕食落其实好饱肚,女职员帮我切开面包后,将半个面包帮我叮热俾我堂食,另一半帮我放入胶袋扎好,等我可以带返屋企食同家人分享而且有见疫情缘故, 堂食连埋即弃手套奉上,可见佢地细心程度落单时我问多咗句: do you have any coffee?女职员表示没有,我没有再多问怎料上面包时,佢奉上了一小杯即冲咖啡‘ This is my ow
数日前放假打算到museum of art 逛逛

一入去就有位好有礼貌嘅韩国女职员,用英文同我打招呼
我拣咗佢地招牌艾草年糕方包

面包好食之余,最窝心系职员的服务
而且有见疫情缘故, 堂食连埋即弃手套奉上,可见佢地细心程度
女职员表示没有,我没有再多问
怎料上面包时,佢奉上了一小杯即冲咖啡
‘ This is my own coffee, I share with you’
听完有d 唔好意思, 但真系暖上心头

今次食到有人情味又有质素的有心面包店
真系好值得推介,令我用咗咁多年openrice,第一次食评
最后希望大家唔好好似我咁盲中中问有冇coffee,等女职员可以好好享受佢杯咖啡