2018-02-19
行完维园年宵就想食吓甜品,同朋友吹吓水,知道天后呢边都喺美食天堂,就过嚟睇下有咩甜品舖。因为当晚𠮶𠮶都行完年宵之后嚟揾糖水食,所以间间都好多人,所以都打算是旦揾一间,而咁啱见到呢间有芋圆食,所以就俾呢间舖头吸引左过嚟。舖头其实都几多人等,不过好彩都只喺等左十五分钟,都唔算太耐,不过可能太忙喇,入到去坐低左职员都无俾menu我地,要叫左几次先拎到。见到舖头墙身都贴左一啲杂志同佢地做既访问,而其中就有介绍佢地比较特别既一个「好立克/阿华田/oreo焦糖炖蛋」,所以我就叫左个好立克既嚟试下。因为焦糖炖蛋其实已经一早做好晒放左喺雪柜,所以好快就有,不过前前后后职员都俾错左两次原味既俾我,第三次先拎到啱既。喺价钱方面,我觉得喺呢头嚟讲都唔算太贵,所有甜品都大约三十蚊或者咁上下。而食落去觉得都有好立克味道,但又唔算太浓烈,不过都几得意既,如果喺好立克既fans都可以嚟一试。
舖头其实都几多人等,不过好彩都只喺等左十五分钟,都唔算太耐,不过可能太忙喇,入到去坐低左职员都无俾menu我地,要叫左几次先拎到。见到舖头墙身都贴左一啲杂志同佢地做既访问,而其中就有介绍佢地比较特别既一个「好立克/阿华田/oreo焦糖炖蛋」,所以我就叫左个好立克既嚟试下。 因为焦糖炖蛋其实已经一早做好晒放左喺雪柜,所以好快就有,不过前前后后职员都俾错左两次原味既俾我,第三次先拎到啱既。喺价钱方面,我觉得喺呢头嚟讲都唔算太贵,所有 甜品都大约三十蚊或者咁上下。而食落去觉得都有好立克味道,但又唔算太浓烈,不过都几得意既,如果喺好立克既fans都可以嚟一试。