2024-06-17
终于都去到呢间喺观塘嘅人气打卡Cafe到食个休闲午餐,餐厅设计充满波希米亚风,环境漾溢住一种轻松嘅渡假气氛,又有啲靓靓嘅打卡位,整体感觉彷佛置身于峇里岛渡紧假咁啊~✨香煎北海道刺身带子虾干虾籽鱼汤烩意大利饭带子经微微煎完之后鲜甜得来带有少少焦香味!第一次食用浓郁鱼汤熬制而成嘅意大利饭,仲有少少虾干同埋虾籽做衬托,味道鲜甜,成个意大利饭比人感觉好创新,味道好有惊喜~✨手撕鸡牛油果酱酸种面包配炸薯条手撕鸡简单用咗千岛酱去调味,同牛油果酱好夹!酸种面包亦好出色,有外脆内软啲效果!另外仲有沙律菜同青瓜,全部食材夹埋一齐食,口感更丰富,层次更分明~✨(冻) 自家制焦糖饼咖啡焦糖饼就咁食就系脆卜卜嘅口感,等啲焦糖饼慢慢溶咗之后,整杯咖啡嘅甜度恰到好处,系焦糖控必叫嘅饮品~✨(热)陈皮洛神花茶卖相相当之精致,味道酸酸甜甜,有消滞开胃嘅功效~总括来讲,餐厅唔单止环境靓食物好,连对食物摆盘都极之讲究,仪式感爆灯🌟~
✨香煎北海道刺身带子虾干虾籽鱼汤烩意大利饭
✨手撕鸡牛油果酱酸种面包配炸薯条
✨(冻) 自家制焦糖饼咖啡
✨(热)陈皮洛神花茶
卖相相当之精致,味道酸酸甜甜,有消滞开胃嘅功效~