2020-01-11
去开尖沙咀买野,唔知食咩好。由于病病地,想食热野,所以就揾下有咩中菜好食。见呢间「饮茶」好特别,点心外型好精致,所以一试。😆首先,叫左碟黄姜安格牛炒饭。一上台,发现好细碟😑比起餐牌张相.........,两个食就系差啲🤣可能我地大食。饭粒分明,但系啲饭略为硬。安格斯牛细细粒,唔系好有咬口,因为好细粒,得啲饭要咬耐啲,因为硬😌然后叫左碟花腿娃娃,系两条超细火华火腿卷住系娃娃菜上做装饰⋯⋯🤣真系好细既条火腿。菜就上汤浸住,味道一般般。再有笼点心,透明波波,类似水晶饺,加入黑松露味,材料系蔬菜粒,皮算薄,味道好重,不过不失。而全晚最惊喜系麦皮糖虾☺️☺️系马拉食过,超好食😋所以返香港一直好想食。佢做到辣辣地,麦皮同只虾好夹,麦皮好够如果捞饭食仲正😝😝但佢呢只麦皮比起马拉无咁脆,而系比较软身,会黐住对筷子。但都好好食了😋总言之,呢度打卡一流,野食份量就一般。
总言之,呢度打卡一流,野食份量就一般。