2018-07-07
系旺角呢条好多嘢食嘅街揾间好嘢食,见呢间舖头暗暗哋唔系好起眼,但系都几多人食,就入咗嚟我哋好快落咗单,因为有叫到pasta,所以店员拎咗樽黑胡椒出嚟,俾我哋阵间自己磨嚟调味而且台面嘅蜡烛都令人感觉良好睇嚟拣啱咗!叫咗两个dinner sets,配啲餐前面包,最特别嘅系有洋葱酸忌廉酱,点住食好开胃而且面包嘅款式同正宗嘅西餐无异,有面包stick同埋麦味较重又有口感嘅面包跟餐嘅沙律系烟鸭胸沙律,啲鸭胸煎得好靓,睇得出唔系hea整用适当嘅火候煎过,食落好香又juicy,好surprised朋友叫咗粟米浓汤,啲汤真系好浓,食得出系用咗好多粟米打成嘅,会食到粟米嘅皮浓浓嘅粟米香,而且够甜又唔油腻,配埋热辣香脆嘅蒜蓉包一齐食好match!饮品都先后嚟咗,系冻蜂蜜柚子茶同焦糖朱古力,两杯都好靓,冻朱古力仲有cream同朱古力粉添,好靓重头戏极度推介惊喜十足小食:鹅肝多士一嚟到已经好surprised,俾起平时嘅鹅肝足足大成倍,有半只手板嘅大小,而且好厚身肥美煎香嘅鹅肝表面好crispy,入面好嫩滑,上面有啲黑醋珠一齐食,味道好夹将佢切开两份,啲肉汁被锁住,满口都系鹅肝嘅油香而且平时食到唔靓嘅鹅肝会嫌
而且台面嘅蜡烛都令人感觉良好睇嚟拣啱咗!
跟餐嘅沙律系烟鸭胸沙律,啲鸭胸煎得好靓,睇得出唔系hea整
重头戏极度推介惊喜十足小食:鹅肝多士
将佢切开两份,啲肉汁被锁住,满口都系鹅肝嘅油香
而且平时食到唔靓嘅鹅肝会嫌佢骚,但系呢度嘅鹅肝真系好靓,超好食极度推介
主食质素都唔错,呢个海鲜墨鱼汁意粉都几特别
意粉本身有香浓嘅墨汁味,加上cream sauce一齐食好甜美,而且又唔会食到个嘴乌卒卒
用咗好多靓嘅海鲜去煮,大大只嘅虾仁,鱿鱼圈,青口等等,再加上洋葱同蒜片,用料新鲜,有海鲜味
牛肉汉堡估唔到都有得叫几成熟,我哋叫咗well done
呢个牛肉burger好多料!最上面有 caramelized onion,bacon,然后先系cheese,beef patty,tomatos and lettuce
食落好有层次,又有唔同嘅口感
好欣赏佢嘅包皮系烘得好脆,切落有好crispy嘅声音,所以啲肉汁流哂落去都唔会令到个包变淋
牛肉汉堡好浓嘅牛味,上面嘅烟肉又有咸香
旁边嘅chips都好脆,份量又多,绝对系汉堡薯条食到饱
最尾食到7788,店员会拎一樽牙签俾我哋用
总括黎讲呢间餐厅嘅菜式整得好细致,好多details位都令人觉得好满意!