2020-04-16 108 浏览
见到好多人推介依间餐厅嘅瑞士汁鸡髀或者瑞士汁鸡翼,今日去开荃湾,所以过嚟依度试一试。我哋到嘅时候大约六点,好惊讶仲见到会有下午茶餐!下午茶餐去到6:30。我哋叫咗两份茶餐,加通粉及小食,作为今日嘅晚餐😊呢个阿华田爆脆系喺冻阿华田上边加阿华田粉,饮落去嘅时候阿华田粉趣卜卜的。都几得意,香浓好饮。热饮奶茶个茶杯好靓😊馅料丰富!个包涂上牛油好香,仲脆脆地,猪扒都几大块,配合蛋、生菜丝及沙律酱一齐食好好味!汤底好浓郁!喜欢佢地仲有蕃茄粒粒!每当食茄汤粉我喜欢配通粉,通粉更吸汤汁,食落去更好味。啲瑞士汁好浓郁香甜!同其他茶餐厅嘅好唔同!甜得来有蜜汁味,小朋友及女孩子应该特别喜爱!鸡髀比我想像中嘅大只,一口咬落去鸡皮连鸡肉配合瑞士汁好好味!唔怪得知咁多人赞。下次嚟食要试埋佢嘅瑞士鸡翼!香肠外皮煎得好香,肠有唔同口味,系一个好好味嘅小食!我钟意配合埋番茄通粉食😊满足的一餐😊

我哋叫咗两份茶餐,加通粉及小食,作为今日嘅晚餐😊
华田爆脆

热奶茶