2019-11-24 111 浏览
TGIF! 🥳🥳🥳今晚约左朋友黎西营盘食饭,谂住黎JMT食少少野,跟住再去食坤记煲仔饭🍚其实离远已经见到个霓虹灯招牌, 好抢眼好靓呀!😆间cafe都几菂式,有4-5张枱,一眼望晒墙身有个projector播住korean pop songs MV(我净系识blackpink同BTS😂) 钟意korean pop songs既朋友应该会好钟意呢度,因为可以一路睇mv一路倾计xdMenu唔多选择,我同朋友叫左杯dirty coffee同JMT coffee☕️加truffle fries🍿同年糕我未试过Dirty coffee,唔知同其他会唔会有分别。呢杯个底系espresso,中间系奶,上面就似系可可粉,视觉上几得意🙈。我都几钟意呢杯咖啡,个espresso够浓但唔会好苦,中间唔只系普通奶,系有种vanilla既味 (口感唔错,佢唔系芝士奶盖果种咁厚,但又比平时既milk coffee更有口感) 我同朋友都一致觉得好饮😝相比之下,杯JMT coffee我地就觉得冇咁特别,味道系偏淡dd既。小食方面,印象中有4款年糕系甜年糕,有少少焦糖味,口感上对我黎讲有少少硬。小食又点少得truffle
TGIF! 🥳🥳🥳

其实离远已经见到个霓虹灯招牌, 好抢眼好靓呀!😆

间cafe都几菂式,有4-5张枱,一眼望晒

Dirty  coffee

小食方面,印象中有4款
年糕系甜年糕,有少少焦糖味,口感上对我黎讲有少少硬。
甜年糕

小食又点少得truffle fries呢xd
薯条🍟大致上都系脆既,面至底都有truffle味,如果再热少少就更好啦😌
Truffle  fries

我觉得呢度都几岩吹水倾计,仲可以一边听歌睇韩星xd
PS 门后面有个霓虹牌(韩文睇唔明😂) 可能出面有得饮酒?唔肯定,大家下次可以去睇下🙈

2019-11-22
Dirty  coffee