2015-09-07
难得去到尖沙咀食野又吾系同酒友,当然想试下其他野,今次我地选了间日本料理,见到openrice食评吾错就试下,点知绝对中伏….去到待应话只可坐1.5小时,没问题啦,入到去似日本居酒屋感觉(这间店是由日本名古屋来香港的,话东京都有几十间分店,我都吾知点开出黎)。因地库关系没有网上而又没有wifi都由佢,佢主打梦幻鸡翼(系日本拿奖所以一定会叫),饮品连水或茶都没有,要比$28左右才有乌龙茶之类,最后我地再叫左几款食品和2杯酒,最后…唉…佢桌上有一张教点食鸡翼,都几有日本特色,都满有希望等个鸡翼黎。点知黎到….梦幻鸡翼5只$48:细只又干身,劲多味粉,肉又吾多又冇鸡味。好似食紧柴皮咁,都吾知为何可以拿奖。炸牛蒡条$38:系成餐最好味食品,炸得香口但吾多油,牛蒡炸完都吾干仲有牛蒡味道同质感。送啤酒一流。泡菜火㶽$68:上桌见到好靓下,有泡菜,豆腐,4片猪肉,少少菜。谂住可以饮下泡菜汤,点知….酸都入吾到口,冇泡菜味,又咸。超失望!~最好味系豆腐和菜,猪肉硬又冇味,食左一半已经吾想食,味精劲多。鳗鱼鸡蛋卷$78:鳗鱼好细粒又冇味,鸡蛋整得太老吾滑身。一拿起2旧已经分离左,好明显系蛋煮得老左先放鳗
去到待应话只可坐1.5小时,没问题啦,入到去似日本居酒屋感觉(这间店是由日本名古屋来香港的,话东京都有几十间分店,我都吾知点开出黎)。因地库关系没有网上而又没有wifi都由佢,佢主打梦幻鸡翼(系日本拿奖所以一定会叫),饮品连水或茶都没有,要比$28左右才有乌龙茶之类,最后我地再叫左几款食品和2杯酒,最后…唉… 佢桌上有一张教点食鸡翼,都几有日本特色,都满有希望等个鸡翼黎。点知黎到…. 梦幻鸡翼5只$48:细只又干身,劲多味粉,肉又吾多又冇鸡味。好似食紧柴皮咁,都吾知为何可以拿奖。
坐了个多小时离开,其实吾太饱但已经吾想再食,但每人都要$220,吾抵,仲要返到去劲饮水,好明显味道偏多。