上星期6同朋友去左试呢间工厦O既韩国餐厅因为睇番之前O既食评话系韩国人开所以对佢地O既食物质素有信心讲真, 做得唔正宗都唔敢将自己国家O既食物文化带黎吖, 仲要开舖咁勇㖞由地钟站行去大约10分钟内, 都好近不过一上到去O个层....咦?唔知点行, 会唔会去错?哈哈其实人地好大个招牌啰~好彩闻到D泡菜香味就知冇搞错 我地6点几去到, 已经有一枱客准备走, 仲要叫左D外卖添~佢地走左之后我地就包场啦好啦, 入番正题, 因为我地得3个人所以只系叫左1个部队锅同一客(10件)紫菜包饭. 仲有叫左D野饮有个EE同我地落单O既, 之后有个男人(应该系老板)就出黎用英文问我地需唔需要加$50个部队锅加多D料FOR 3个人, 我地咪加啰又唔贵~首先黎左6款前菜先, 但系我地可能太肚饿所以冇影相=.=之后黎埋O个2个主菜....哗...好好味呀真系食到停唔到口~~而且期间老板, EE都有出黎帮我地较大/较细个火又帮我地添KIMCHI~食到咁上下就有一大家族黎左, 佢地就出左去露天AREA食野, 一大班人有老有少都几开心架呢间小店真系好值得大家支持如果你地系钟意食韩国野又钟意有个地方同朋友倾计唔使计住几
上星期6同朋友去左试呢间工厦O既韩国餐厅

由地钟站行去大约10分钟内, 都好近
不过一上到去O个层....咦?唔知点行, 会唔会去错?
哈哈其实人地好大个招牌啰~好彩闻到D泡菜香味就知冇搞错

我地6点几去到, 已经有一枱客准备走, 仲要叫左D外卖添~
佢地走左之后我地就包场啦

首先黎左6款前菜先, 但系我地可能太肚饿所以冇影相=.=
之后黎埋O个2个主菜....哗...好好味呀
真系食到停唔到口~~
而且期间老板, EE都有出黎帮我地较大/较细个火
又帮我地添KIMCHI~

呢间小店真系好值得大家支持
如果你地系钟意食韩国野又钟意有个地方同朋友倾计唔使计住几时要交枱
可以去试下『火星料理』=)
P.S. 提提大家, 如果你地想叫海鲜锅最好就预早打电话订啦

*希望我呢篇野唔会俾人话系打手文啦.....因为有感而家O既香港...小店系更加需要支持~
虽然佢提供O既款式唔算多, 都系主要做锅物, 但系做得好味, 其实2-3款已经好足够~

2015-05-02