2010-11-07
今日同男朋友去完深圳书城, 罗湖过完关就黎呢到食晚餐! 到达时间大约7:45 左右, 等了10分钟就有位啦~ 我地第一次黎咋 好紧张~ 入到去, 咁o岩要同人地一齐坐, d位系迫左少少既~ 不过冇所谓啦!!~ 同男朋友就叫了 札幌味噌汤底的杂锦拉面(小), 辛味噌汤底的杂锦拉面(中, 小辛)及煎饺子!呢到好得意~ 落完单就要即刻俾钱, 仲只可以落一次order 架咋! 所以要谂清楚想叫d 咩喇~ 错过左就要等下一次了.. 等左5分钟左右, 面就送上来啦~好香~ 我o个个系札幌味噌汤底的杂锦拉面(小) 饮第一啖汤.... 好好好味呀!!! 少少辣, 麻油, 仲饮到紫菜味~ 好正! d面质都唔差! 都几似我去北海道食o个d~ 男朋友o个个系辛味噌汤底的杂锦拉面(中)同札幌味噌汤底差不多~ 但就辛d ! 一样好味 真系食唔停口! 食到最尾.. 我仲饮哂成碗汤tim呀!!! 真系好耐冇试过喇!!! 一碗可以拎我饮哂既拉面汤底~ 小size 的份量以女仔黎讲系刚刚好~ 我谂男仔就要叫中size 啦~ 煎饺子, 好一般~ 个馅咸左少少! 下次再试下其他小食先! 到而家返到家写食评, 都仲
到达时间大约7:45 左右, 等了10分钟就有位啦~
我地第一次黎咋 好紧张~
所以要谂清楚想叫d 咩喇~ 错过左就要等下一次了..
等左5分钟左右, 面就送上来啦~
好香~ 我o个个系札幌味噌汤底的杂锦拉面(小)
d面质都唔差! 都几似我去北海道食o个d~
男朋友o个个系辛味噌汤底的杂锦拉面(中)
同札幌味噌汤底差不多~ 但就辛d ! 一样好味
一碗可以拎我饮哂既拉面汤底~
煎饺子, 好一般~ 个馅咸左少少! 下次再试下其他小食先!
到而家返到家写食评, 都仲谂起碗汤既味道!!!!